Elevate the power of your work
Få en GRATIS konsultasjon i dag!
EUs nye NIS2-direktiv omfatter flere virksomheter, og stiller høyere krav til sikkerhetstiltak, risikostyring og rapportering av sikkerhetshendelser. Med Iron Mountains tjenester for informasjonsstyring sikrer dere at de nye reglene blir overholdt.
I takt med at verden blir stadig mer digital, står bedrifter og organisasjoner ovenfor økende utfordringer innen cybersikkerhet. Truslene mot nettverks- og informasjonssystemer øker, og det er viktig for alle typer virksomheter å styrke sikkerhetssystemene sine for å kunne håndtere denne risikoen på en effektiv måte. Nå trer EUs nye NIS2-direktiv i kraft, som et viktig skritt mot å styrke cybersikkerheten på europeisk nivå.
NIS2 (Network and Information Security Directive 2) er en oppdatering og utvidelse av EUs opprinnelige NIS-direktiv, som ble innført for å forbedre cybersikkerheten i hele unionen. Det nye direktivet er utformet for å håndtere de økte truslene mot nettverks- og informasjonssystemer, og for å styrke sikkerheten og motstandskraften i kritisk infrastruktur og viktige tjenester.
NIS2 omfatter flere typer virksomheter, og stiller strengere krav til sikkerhetstiltak, risikostyring og rapportering av sikkerhetshendelser. Her er sektorene og virksomhetene som er berørt av NIS2:
NIS2 omfatter også leverandører av visse digitale tjenester, for eksempel nettbaserte markedsplasser, søkemotorer og leverandører av skytjenester.
NIS2-direktivet fremmer flere krav som bedrifter og organisasjoner må oppfylle for å opprettholde et høyt nivå av cybersikkerhet.
Bedrifter må iverksette tekniske og organisatoriske tiltak for å håndtere risiko og sikre et høyt nivå av cybersikkerhet. Dette innebærer blant annet å identifisere og evaluere potensielle trusler og sårbarheter, samt iverksette hensiktsmessige tiltak for å redusere risikoen for cyberangrep.
Bedrifter er pålagt å rapportere betydelige sikkerhetshendelser til nasjonale myndigheter innen en viss tidsfrist. Dette kravet er implementert for å forbedre responsen ved cyberhendelser og muliggjøre raskere gjenoppretting.
Bedrifter og medlemsland forventes å samarbeide og dele informasjon for å kunne forbedre cybersikkerheten på europeisk nivå. Dette kan inkludere informasjonsdeling om trusler, sårbarheter og hendelser, samt å bidra til utvikling av beste praksis og felles sikkerhetsstandarder.
NIS2 stiller også krav til nasjonalt tilsyn og sanksjoner for bedrifter som ikke oppfyller lovkravene. Dette for å sikre at bedrifter tar sikkerhetsforpliktelsene på alvor og at manglende overholdelse får konsekvenser.
I den digitale tidsalderen er ikke lenger cybersikkerhet valgfritt, men en absolutt nødvendighet for å sikre virksomhetens fremtid. Med det nye NIS2-regelverket er bedrifter pålagt å styrke cybersikkerheten og beskytte samfunnskritiske tjenester og infrastruktur mot cybertrusler.
Vi hos Iron Mountain forstår at de nye kravene kan være overveldende. Vi ønsker å hjelpe bedrifter med å sikre overholdelse av NIS2, i tillegg til å bygge et sterkt grunnlag for organisasjonens cybersikkerhet på sikt. Med våre tjenester får virksomheten deres en robust strategi for informasjonsstyring slik at dere kan være trygge på at dere er på riktig spor.
Under vår evaluering av informasjonsstyring gjør vi en omfattende analyse av organisasjonens nåværende modenhetsnivå innen informasjonsstyring, og vi sammenligner den med bransjestandarden. Vi benytter et tverrfunksjonelt og helhetlig rammeverk, og vurderingene våre dekker alle aspekter av data- og informasjonshåndtering. Dette inkluderer personvern og sikkerhet, arkivbehandling, datastyring, IT-styring, lover og forskrifter, strategisk tilpasning, risikostyring og forretningsstruktur.
Iron Mountains vurdering av organisasjonens informasjonsstyring hjelper dere med å utvikle en strategi og et rammeverk som styrker etterlevelsen av NIS2 og som gir økt beskyttelse mot cybertrusler. Vi identifiserer styrker, svakheter, risikoer og forbedringsområder, og gir skreddersydde anbefalinger for hvordan organisasjonens sikkerhet og effektivitet kan forbedres.
I tjenesten vår inngår også informasjonsrådgivning og risikostyring, der vi hjelper bedrifter med å identifisere, vurdere og håndtere risiko knyttet til informasjonshåndteringen. Dette inkluderer blant annet beskyttelse av data mot databrudd, tap av informasjon og andre sikkerhetshendelser.
Via vårt Policy Center kan kundene holde seg oppdatert på stadige endringer i lover og forskrifter rundt lagring og personvern. Dette sikrer at retningslinjene og prosedyrene deres for informasjonshåndtering er i samsvar med gjeldende bransjestandarder og lokale forskrifter. Dere får en lagringsplan som viser hva dere er lovpålagt å beholde, og hva som kan destrueres på en sikker måte uten oppbevaring. Dette minimerer datamengden og reduserer risikoen for bøter, samtidig som dere sparer tid og penger på håndtering av sikkerhetshendelser.
Med innføringen av NIS2 stilles det økte krav til bedrifters cybersikkerhet og informasjonshåndtering. Vi hos Iron Mountain tilbyr en rekke ulike digitale løsninger og tjenester for informasjonsstyring som er designet for å hjelpe virksomheter med å oppfylle disse kravene og styrke sikkerheten. Med vårt digitale informasjonsstyringssystem kan dere innhente, administrere og kontrollere all informasjon og data. Dette gjør det enkelt å få tilgang til, bruke og destruere informasjon i henhold til reglene i NIS2. Informasjonsstyringssystemet benytter også AI-teknologi for å evaluere og administrere data på en effektiv måte.
Ved å vurdere informasjonsstyringen deres og implementere våre skreddersydde anbefalinger, kan du og din organisasjon føle dere trygge på at informasjonshåndteringen er sikker og i henhold til alle relevante forskrifter.
Kontakt oss i dag for mer informasjon om hvordan Iron Mountains informasjonsstyringstjeneste kan hjelpe dere med å sikre samsvar med det nye NIS2-regelverket og beskytte virksomheten i fremtiden.
Iron Mountain er eksperter på informasjonsforvaltning, vi tilbyr helhetlige løsninger for sikker og effektiv informasjonshåndtering. Les mer her.
Gjenbruk, resirkulering og remarkedsføring av IT-utstyr for å nå målene om å unngå deponering av avfall.
Få en GRATIS konsultasjon i dag!